Dan Podaru

S-a nascut la Bucureşti pe 2 iulie 1972 pe "celebra" stradă Popa Nan. A absolvit liceul "Iulia Haşdeu", având fericita ocazie ca în clasele 11 si 12 să fie singurul baiat într-o clasă cu peste 30 de fete. Dupa grele încercări şi lupte, în 1995 termină cursurile facultăţii "Şcoala Superioară de Jurnalistică". Primele poezii le-a scris în anul 1986 şi s-a încăpăţânat să continue, neoprindu-se până astăzi. Poeziile i-au fost publicate pentru prima oară în 1990 în suplimentul literar artistic al ziarului "Tineretul Liber".

Prima experienţ
ă în domeniul presei a cunoscut-o tot în anul 1990, când, alături de o echipa formată din prieteni si cunoscuţi, a participat la crearea ziarului "Piaţa Universiţătii". Din 1996 pană în 2001, a colaborat la realizarea ziarului "România Liberă News Time", condus în acea perioadă de bunul său prieten, Adrian Ghiolduş.

Din 1995 pană
în 2001, se dedică trup şi suflet lumii modeling-ului, aducând în România (alături de o echipă formată din prieteni) celebrele agenţii Metropolitan Models Management şi Next Models Management. Pe scurt, acesta este personajul care astăzi vă dedică vouă, tuturor, volumul de poezie online "Aproape Dragoste".

Mulţumiri

Dan Podaru doreşte să mulţumească pentru sprijinul pe care l-a primit în realizarea acestui proiect
următorilor: mamei şi tatălui său, verişoarei sale Dodo, prietenilor Andi Tripa, Bernard Spiridon, Sorin Badea, Adrian si Mihai Dumitru, fotografilor Gabriel Boholţ si Relu Calotă, pictorului "de suflete" Lascar Bogdan, graficianului Dan Mihalache, Radu Mihalache "Sixtine", doamnelor profesoare de limba română Rodinciuc şi Alexandrescu, motanului Tom, şi nu în ultimul rând, Evei şi lui Alco.

De asemenea, doreşte să mulţumească
şi tuturor muzelor din viaţa lui, care ne putem imagina că se numesc Ioana, Corina, Emilia, Miki, Alina, Florina, Doina sau oricum altcumva.

Lascăr Bogdan, pictor - ilustratorul poeziilor "Loc", "Iubi" si "2"

S-a născut la 30 iulie 1974 în Bacău. Este absolvent al Institutului de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucureşti, promoţia 1998. Tot în 1998 devinde şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Romania. Din 1996 este consultant artistic la clinica de chirurgie estetică "Biomar Medical". Din 2003 devine directorul artistic al clinicii de chirurgie estetică "Prof. Dr. Lascăr" din Bucureşti, România. A realizat lucrari de body painting în 2001, în cadrul expoziţiei "Vanguardia" la Hotelul Sofitel din Bucureşti şi în anul 2002 la "Fashion Days" desfăşurat la Palatul Parlamentului. Din 2004 este asistent universitar la secţia de sculptură din cadrul Institutului de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucureşti.

Expoziţii de grup:
2000 - "Atelier 35" în cadrul muzeului de artă din Consţanta
2002 - în cadrul Centrului Cultural Italian din Bucureşti

Expoziţii personale:
1999 - Palatul Parlamentului Camera Deputaţilor, unde a prezentat peste 130 de lucrări
2000 - Galeria "Hanul cu tei", Bucureşti
2003 - în cadrul târgului Romexpo Book la standul "AM PRESS"

Lucrări în ţară şi străinătate:
- tablouri ale pictorului Lascar Bogdan se afla în colecţii private în România, Germania, Grecia, Anglia, SUA, Brazilia, etc

Dan Mihalache, grafician - ilustratorul poeziei "Tu"

S-a născut la Bucureşti în anul 1946, absolvent al Institutului de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu", facultatea de desen, promoţia 1972, clasa Marin Gherasim.

Expoziţii de grup:

1971 - Sighişoara, Bucureşti - sala Kalinderu
1981 - Bucureşti - Ateneul tineretului

Expoziţii personale:

1973 - Adjud
1982 - Bucureşti - "Hanul cu tei", Galeria Cenaclul
1986 - Bucureşti - "Galateea"
1988 - Bucureşti - sala Dalles, "Salonul de artă"
1989 - Bucureşti - "Căminul artei"
2000 - Bucureşti - Salonul Municipal

Lucrări în ţară si străinătate:

- Germania, Spania, Franţa, Elveţia, Grecia, Siria, Canada, USA, Columbia, Egipt, Istrael, Italia, Ungaria, etc.